Geen categorie

Heeft u vragen – Bel ons (0523)262728

 

Start van alle thema’s van alle units schooljaar 2024/2025

24 september 2024
Unit A
Na de zomervakantie zijn we in unit A gestart met het thema ‘ Ik beleef avonturen met Pluk van de Petteflet.’
Wat een plezier en wat kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven in het winkeltje van meneer Pen, het huis van mevr. Helderder en Aagje, het torenkamertje van Pluk en de woonkamer van de Stampertjes waar ze frietjes eten op de vloer!
Gekke-haren-dag, net als de Stampertjes en de dag afsluiten met friet eten op de grond was een feestje!! En: al onze reken- en taaldoelen verwerken we met plezier in ons rollenspel en in andere hoeken. De lift helpt ons tellen en het winkeltje van meneer Pen helpt ons rekenen en we herkennen de aangeboden letters. We genieten volop
Unit B
Gods liefde voor ons om ons te laten groeien. De vertaalslag naar hoe wij met elkaar omgaan, de zogenaamde gouden weken( groepsvorming). Daarom heen veel geleerd over allerlei manieren om op vakantie te kunnen gaan .
We hebben de tweetekenklanken, de luchtwoorden ,de zing en plankwoorden, de lange klank woorden weer opgefrist. We hebben de kloktijden beleeft( analoog en digitaal) De getallenlijn, sprongen en tafels en plus en minsommen zijn al herhaald voorbij gekomen. Veel zinnen en verhaaltjes geschreven en wat zijn ze trots op hun eigen kunnen. We zien veel hulp, samenwerken, overleggen en dat is fantastisch om te zien. We zien ook wat zoeken op het plein in vrije momenten om de tijd gezellig maar actief in te vullen.
Unit C
De kop is eraf!
De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zijn alweer voorbij.  Wat is het voorbij gevlogen!
We hebben ons nieuwe thema geopend: ‘we duiken de diepte in!’. De eerste dinsdag doken de kinderen ook letterlijk het nieuwe thema in, zo begonnen we ons schooljaar in Unit C!
Daarna hebben we als themaopening in groepjes een waterbaan gemaakt, die zo lang mogelijk moest worden, maar waarbij  je ook moest proberen om zo min mogelijk water te verspillen. Je mocht papieren bekertjes en een schaar gebruiken, maar geen lijm of plakband. Lastig hoor, maar wat een creativiteit!
Ga terug naar Geen categorieoverzicht